Picture

Picture

Picture

Picture

Rapphönans sång

Canto Perlic betyder Rapphönans sång på det ålderdomliga språket occitane. Domaine de Canto Perlic är vackert belägen i den sydvästra delen av Frankrike. Vinfälten är högt belägna på kanten av de mjuka berg som kantar den norra stranden av floden Tarn. Det är bara 6 km till den livliga marknadsstaden Galliac, regionens vinhuvudstad.

Domaine de Canto Perlic är en gammal vingård där traditionerna har bevarats. Druvorna skördas delvis för hand, medan tillverkningen har förnyats med modern utrustning och teknik. En del av vinet säljs på gården men det mesta säljs i butiker och restauranger i provinsen. Våra viner finns i Systembolagets beställningssortiment och på många restauranger i Sverige.

Vår ambition är att bevara gårdens ursprungliga karaktär, samtidigt som vi vill förbättra vinernas kvalitet ytterligare. Kvalificerade medarbetare från orten borgar för att tradition behålls och kvalitén utvecklas. Vi är mycket stolta över att våra ansträngningar uppmärksammats och prisbelönats i flera franska vintävlingar.

Välkomna till en svensktalande vingård med franska kvalitetsviner! Vi visar gärna våra odlingar och berättar om vår vintillverkning på svenska, engelska, tyska eller franska..

Ursula och Sune Sloge

Picture

Picture

 hit counter dreamweaver
hit counter script