Picture

Sélection
Syrah, Braucol, Duras och Merlot

Efter avstjälkning, kallmacereras druvorna. Druvsorterna jäses separerade, för att därefter blandas optimalt. Jäsning sker i temperaturkontrollerade rostfria cuver. Vinet har en klar röd ton. Doften är ung med frisk, ren frukt och mineraler. Smaken är ung, fräsch och fruktig med bra balans och fin syra. Inslag av körsbär och moreller. Kan lagras 6-8 år.
Detaljerad beskrivning.
Systembolaget Art. nr. 74132

Picture

Rosé AOC
Syrah, Merlot, Braucol och Sauvignon blanc.

Efter en kortare macerering tappas druvsaften över till annan cuve för att jäsas vid låg temperatur. Doften är ung frisk och fruktig. Färgen är klart ljusröd. Smaken är torr och fruktig, med fin syra.
Lagom serveringstemperatur är 10-15 grader.
Rosévin skall inte lagras utan drickas inom 1-3 år.
Systembolaget Art. nr. 81817

Picture

Gaillac Prestige
Syrah, Merlot och Braucol

För att uppnå hög kvalité är druvorna hårt gallrade på vinstocken tidigt på växtsäsongen. Det ger ett lågt uttag ca. 65 %, och aromatiska druvor. Vinet har en kraftfull röd ton. Är lagrat på en blandning av nya och gamla franska ekfat 12 månader. Doften är rik av svarta vinbär, björnbär och plommon. Smaken är öppen, fyllig och torr, med inslag av kryddor och mineraler. Kan lagras 8-10 år. Detaljerad beskrivning.
Systembolaget Art. nr. 73649

Picture

Gaillac Blanc sec
 Len l´eil, Mauzac och Sauvignon blanc.

Sauvignon blanc har kallmaserats före pressningen för att ge bättre syra. Gyllengul färg som skiftar mot grönt. Ren doft av frukt äpple, melon och aprikos. Smaken är torr, frisk och fruktig med arom liknande citrus, äpplen och fläder.
Serveringstemperatur 9-12 grader.
Bör drickas inom 1-3 år.
Systembolaget Art.nr. 83728

Picture

Picture

Petit Prestige
Som Prestige Rouge men eklagrat 5 månader.

Detaljerad beskrivning

Systembolaget Art.  473008

Cuvée Monalisa
Len l´eil.

Druvorna skördas långt in november när de fått ädelröta och har en sockerhalt på 18-20%. Färgen är gyllengul och smaken söt. I det första skedet framträder honung, melon och citrus, som sedan övergår i en fyllig beskhet. Smaken är mycket lång.
Serveras välavkyld,10-14 grader.
Kan lagras mycket länge.
Detaljerad beskrivning.
Systembolaget Art. nr. 73650

Picture

Gaillac Le Coq Rouge
Vinet domineras till 80 % av Duras och en mindre del
Gamay, men det kan finnas inslag av Syrah och Merlot.

Druvorna jäses i hög temperatur och blandas när vinet är färdigt. Duras som är en lokal druva som i första hand ger färg, mjukhet och finnes.   Vinet är medelrött   i frisk stil med en distinkt smak av peppar och frukt.

Aromen påminner om svarta vinbär och hallon. Vinet kan lagras något år.

Systembolaget Art. nr. 74131

Picture

Brut de brut
Mauzac

Caprise tillverkas enligt Champange metoden. Doftar unga äpplen, grapefruit och mineraler. Smaken är mycket torr, frisk och fruktig med fin syra. Ett fruktigt mousserande vin med bra längd.
Serveras väl avkyld 9-12 grader.
Vinet kan lagras ca 2 år efter inköp.
Systembolaget Art. nr. 88833

Se även vår annons

 

BESTÄLL